Начин на приготвяне
Омарът се сварява до зачервяване и се разрязва наполовина по дължина. Вади се месото от тялото и опашката. Вътрешностите се отстраняват, без да се повреди черупката.
Месото се реже на ситно и се оставя в хладилника. Три четвърти от маслото се загрява, добавя се брашното и горчицата и се готви 1 минута на среден огън.
Добавя се виното и млякото при непрекъснато разбъркване. След като сместа кипне, котлонът се намалява до минимум и се загрява до сгъстяване при непрекъснато бъркане.
Добавя се сметаната, магданозът, солта, черният пипер и месото от омар. Загрява се на бавен огън около 1 минута и се сваля от котлона. Сместа се слага в половинките черупка на омара.
Сиренето се настъргва и с него се поръсва сместа в половинките черупка. Отгоре се разпределя останалото масло. Запича се за 2 минути във фурна на 200 градуса, вади се и се сервира с нарязан лимон.