Начин на приготвяне
Измиваме свинската плешка и я нарязваме на парчета с големина 4х4 см. Нарязваме морковите и лука на големи парчета. Праза разполовяваме и също нарязваме на парчета.
В тиган с мазнина запържваме месото докато побелее и прехвърляме в глинен гювеч.
Поръсваме месото с подправките и солим. В мазнина от месото запържваме морковите, лука и праза.
Когато омекне лука сипваме почистените и нарязани на тънко манатарки. Разбъркваме и прехвърляме при месото.
Доливаме гореща вода, разбъркваме и слагаме да се пече във фурна при 200 градуса. В началото фурната трябва да е студена, за да не се спука гювечът.
Печем 2 часа като от време на време разбъркваме. Към края на печенето махаме капака и изчакваме ястието да остане на мазнина. Поднасяме с печени на фурна картофи.