Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Печено свинско със зеленчуци и манатарки

Печено свинско със зеленчуци и манатарки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Печено свинско със зеленчуци и манатарки
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10
"Предлагаме ви един много вкусен и богат на аромати български гювеч със свинско и манатарки"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1.5 кг
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 3 глави
  • праз - 3 стръка
  • манатарки - 500 г
  • олио - 1 кафена чашка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинската плешка и я нарязваме на парчета с големина 4х4 см. Нарязваме морковите и лука на големи парчета. Праза разполовяваме и също нарязваме на парчета.

В тиган с мазнина запържваме месото докато побелее и прехвърляме в глинен гювеч.

Поръсваме месото с подправките и солим. В мазнина от месото запържваме морковите, лука и праза.

Когато омекне лука сипваме почистените и нарязани на тънко манатарки. Разбъркваме и прехвърляме при месото.

Доливаме гореща вода, разбъркваме и слагаме да се пече във фурна при 200 градуса. В началото фурната трябва да е студена, за да не се спука гювечът.

Печем 2 часа като от време на време разбъркваме. Към края на печенето махаме капака и изчакваме ястието да остане на мазнина. Поднасяме с печени на фурна картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: