Гъби в гърне

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
07/12/2015
"Открихме най-вкусното мезе за вино и вече с второ буре го проверяваме "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо653
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 2 кг различни видове (печурки, челадинки, манатарки, булки)
  • бахар - 5 зърна
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • масло - 125 г
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме гъбите на парчета. Слагаме ги в подходящ глинен съд.

Нарязваме на ситно копъра и магданоза и заедно с подправките и солта ги слагаме при гъбите.

Сипваме топла вода и прибавяме нарязаното масло.

Захлупваме плътно и задушаваме на умерен огън около 45 минути, като от време на време разтърсваме съда.

Готовото ястие сервираме с парченца лимон или лимонов сок.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар