Домашен сироп от къпини

02/12/2015
"Разкошен сироп без варене, който ще запази всички вкусове, аромати и ползи на любимите ни къпини "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 109
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • къпини - 2.5 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и отцеждаме къпините.

Смачкваме ги в дълбок съд.

В тенджера сваряваме 3 литра вода и лимонтузуто и изливаме върху смачканите къпини.

Разбъркваме и прецеждаме през гъста цедка или сито.

Прибавяме захарта, пак разбъркваме и оставяме да престои 12 часа, докато захарта се разтопи напълно.

Готовия сироп наливаме в бутилки, запечатваме и държим на студено.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар