Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Домашно сладко от рози

Домашно сладко от рози

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
"А някои хора хабят розите и вместо да ги направят на сладко, ги правят на парфюм, луди хора"

Необходими Продукти

  • захар - 1 кг
  • рози - 80 бр. цветове
  • вода - 1 л.
  • винена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме цветовете на розите от чашките.

Отрязваме бялата част на листенцата и измиваме в студена вода, за да се отстранят тичинките.

Смесваме захарта и водата и сваряваме на котлона, докато захарта се разтвори.

Прибавяме листенцата на розите и варим, докато се сгъсти.

Тогава се прибавя киселината и тя променя цвета на сладкото от тъмно зелен на розов.

Варенето продължава още 2-3 минути.

След като сладкото изстине, го насипваме в буркани.

P.S. При запек и за разхлабване се приема по 1 с.л. сладко от рози 20 минути преди хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Имам набрана маслодайна роза 1 торбичка.
Не намирам рецепта без захар за диабетик.
Ако някой има опит, моля да напише.
30.05.2024 07:01
1
Анонимен
Анонимен
Здравейте колко винена киселина се слага
08.06.2023 09:42
Elena Todorova
Elena Todorova
никога не съм правила сладко от рози, но скоро ядох купешко и тази година смятам да опитам да направо домашно сладко.
28.03.2023 12:59
Дони Ники
Дони Ники
Уникално сладко!
30.05.2022 13:06
Monika Ivanova
Monika Ivanova
голяма красота, не съм яла такова от поне 15 години
13.05.2016 20:35