Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Тортиля с патладжан

Тортиля с патладжан

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Тортиля с патладжан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Всеки си има любим вариант на тортилята, а този има всички шансове да ви впечатли"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • тиквичка - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • яйца - 5 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, тиквичката, картофа и чесъна на малки кубчета.

Патладжана посоляваме и изкисваме във вода за 30 минути и след това подсушаваме.

В тиган с олио изпържваме първо картофите, добавяме тиквичките, лука, чесъна и патладжаните.

Пържим до готовност, посоляваме и подправяме с черен пипер.

Изливаме мазнината и прибавяме разбитите яйца.

Оставяме да се изпържи от едната страна, без да бъркаме, и след това с помощта на капак или чиния обръщаме от другата страна.

Когато се изпържи и тази страна, с приплъзване го поставяме в чиния за сервиране.

Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: