Домашни тиквички на фурна с кайма

02/12/2015
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 186
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките и ги изстъргваме внимателно отвътре, като вадим меката част със семките.

Запържваме ги за кратко, за да се махне миризмата на сурово, и ги охлаждаме.

Отделно задушаваме в мазнината каймата и нарязания на ситно лук.

Прибавяме измития ориз и запържваме отново.

Накрая прибавяме черния пипер, солта и наситнения джоджен.

С готовата смес пълним тиквичките и ги редим в тава, заливаме ги с вода и сока на лимона. Печем на умерена фурна.

Когато са почти готови, ги заливаме с доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода.

Готови, поръсваме с нарязания на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Lilia Uzunova
Lilia Uzunova
08.06.2018 17:47
Снимката не отговаря на написаното -- виждат се нарязани домати и моркови сякаш.
Изстърганото съдържание от тиквичките не се ли прибавя към пълнежа ?
0
0
Lilia Uzunova
Lilia Uzunova
08.06.2018 17:49
Вижда се и копър , а се говори за други подправки .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв