Начин на приготвяне
Соевата кайма се слага в купа и се залива с 4 ч.ч. вода.
Оставя се да кисне 20 мин., след което соевата кайма се изцежда от водата.
Прибавя се подправката Бахарат и се разбърква много добре.
Соевата кайма се изсипва с уок тиган, прибавя се олиото 50 мл. и се запържва 10 мин., след което се сваля от котлона.
Прибавя се червеният пипер, брашното от чесън и копърът 1 връзка, който е изчистен, измит и нарязан на ситно.
Разбърква се много добре.
Тиквичките се измиват и почистват от дръжките и върховете.
Нарязват се на кубчета и се слагат в тава с незалепващо покритие.
Прибавя се олиото и се запичат тиквичките 30 мин. на 220 градуса на вентилатор.
След това се прибавя соевата кайма, солта, магданозът и копърът 1 връзка, които са почистени, измити и нарязани на ситно и се разбърква се много добре.
Пече се 40 мин. на вентилатор на 220 градуса.
Към соева кайма с тиквички на фурна може да се направи заливка и да стане вкусна вегетарианска мусака.