Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Домашен боб с кисело зеле

Домашен боб с кисело зеле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
02/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • боб - 200 г, по - дребен
  • кисело зеле - 1 бр., средно по големина
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • люти чушки - 1 бр.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта, изхвърляме му водата и го слагаме в тенджера със студена вода да заври.

Кипваме го два пъти и изхвърляме водата. Киселото зеле отцеждаме добре и го режем на ситно.

В тенджера със сгорещено олио задушаваме зелето с червения пипер, докато омекне.

Към омекналото зеле прибавяме боба, зелевия сок, джоджена и сол на вкус.

Оставяме да се задуши за 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Iliana Stoyanova
Iliana Stoyanova
Вместо джоджен, аз сложих сминдух. Много повече подхожда на тази комбинация с кисело зеле.
10.02.2019 16:51