Пиле по ирански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Пиле по ирански1 / 2
03/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"От вкусно, по-вкусно пиле по ирански"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • макарони - 250 г
  • масло - 125 г
  • кашкавал - 70 г
  • черен пипер - 2 г
  • червен пипер - 2 г
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме пилето и го сваряваме.

Когато стане готово, го обезкостяваме и нарязваме на дребни късчета, които разбъркваме с черния пипер и червения пипер.

Отделно сваряваме макароните в подсолена вряща вода и ги изцеждаме.

На дъното на тава за печене поставяме на парченца половината масло. Върху него изсипваме половината макарони.

Отгоре нареждаме късчетата сварено пиле и върху тях слагаме останалите макарони.

Разпределяме останалото масло и поръсваме с настъргания кашкавал.

Запичаме в умерено силна фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: