Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Стефани с картофено пюре

Руло Стефани с картофено пюре

ралицаралица
Новак
1979
Руло Стефани с картофено пюре7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Никой не отказва на Руло Стефани с картофено пюре, дори и току що да е хапнал"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • кисели краставички - 1 бр.
  • майонеза - 3 с.л. или лютеница
  • галета - за поръсване
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • кимион - за овкусяване
  • За картофеното пюре
  • картофи - 4 бр. средни
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • мляко - 250 мл.
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се овкусява с подправките, омесва се с едно яйце и се остава за 15 минути.

През това време нарязваме сварените яйца, моркова и киселата краставичка.

Разстиламе каймата върху алуминиево фолио и намазваме каймата с майонеза или лютеница, подреждаме яйцата, моркова и киселата краставичка, след което внимателно навиваме на руло.

Поръсваме с галета и печем на 200 градуса под алуминиево фолио 30 минути и до златиста коричка за 10 минути, в тавата се налива малко вода и мазнина.

Картофеното пюре приготвяме, като сварим картофите и моркова, след което ги намачкваме с подходящ прибор. Добавят се сиренето, кашкавалът и маслото. Цялото пюре разбиваме с миксер, като прибавяме на тънка струйка топлото мляко - така то ще стане по-пухкаво.

Ако рецептата ти харесва, опитай и класическото руло Стефани или нашите вкусни руладини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
хубава рецепта,но аз не слагам майонеза в рулото , а я предлагам отделно
29.02.2016 12:28