Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Никулденски шаран с бяло вино

Никулденски шаран с бяло вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Никулденски шаран с бяло вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Специално за всички, които на Никулден празнуват - Никулденски шаран с бяло вино"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр., около 1.5 кг
  • лук - ½ кг
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • домати - 6 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме рибата и я посоляваме отвътре и отвън.

Намазваме с олио.

Отделно запържваме нарязания на филийки чесън и нарязания на кръгчета лук.

Изсипваме ги в тавичка и върху тях слагаме рибата, като я обградим с нарязаните на дебели кръгове домати.

Печем на 180 градуса като 10 минути след като сме я поставили във фурната я вадим, заливаме с бялото вино и връщаме да се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: