Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Капама»Новогодишна капама по лъкински

Новогодишна капама по лъкински

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Новогодишна капама по лъкински2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
8
"Изпратете старата и посрещнете новата година с най-вкусната капама - калама, приготвена по лъкински"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • кайма - 250 г
  • пилешки гърди - 5 бр.
  • пържоли - 5 бр., свински
  • ориз - ½ к.ч.
  • червен пипер - 2 г
  • кимион - 1 щипка
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме добре каймата с ориза и от тях правим с част от листата на зелето малки сарми.

В глинен съд нареждаме зелето, накълцано на едро за покрие дъното.

Върху него нареждаме овкусените с черен пипер и сол пилешки гърди и отново покриваме със зеле.

Отгоре слагаме свинските пържоли овкусени по същия начин и отново покриваме със зеле.

Накрая редим сармичките и покриваме всичко с едно голямо листо от зеле.

Заливаме с мазнината и 2 ч.ч.вода.

Похлупваме с капак и слагаме съда в студена фурна.

Печем на 150 градуса от 2.00 до 2.30 ч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: