Домашен лесен крем Брюле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
06/11/2018
"Днес ще ви представим един от най-популярните френски десерти, еталон за качество и класа! Приготвя се лесно и невероятно вкусен."
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо202 407
  • Преглеждания за месеца4669
  • Преглеждания за седмицата719
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме в тенджера на котлона сметаната, като прибавяме захарта и разбъркваме, докато се разтопи. Прибавяме и ванилията.

Разбиваме жълтъците, докато станат като крем.

Махаме сметаната и я охлаждаме.

Към охладената сметана прибавяме през цедка внимателно жълтъците, като непрекъснато бъркаме.

Разпределяме сместа в купички.

Слагаме купичките в тава, в която наливаме вода до 1/3 от височината на формите.

Печем крем Брюлето на водна баня на 160 градуса в предварително загрята фурна за 30 мин.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Галя
Галя
20.03.2017 13:26
Не липсва ли препечена (карамелизирана) захар отгоре?
14
0
Zhivko Marinov
Zhivko Marinov
27.09.2018 04:05
Това е крем брюле по габровски. Няма карамелелизирана захар.
5
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.04.2016 09:31
Обожавам всякакъв вид кремчета, но най-много карамел и брюле
9
3