Домашен лесен крем Брюле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
06/11/2018
"Днес ще ви представим един от най-популярните френски десерти, еталон за качество и класа! Приготвя се лесно и невероятно вкусен."
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо346 330
  • Преглеждания за месеца7932
  • Преглеждания за седмицата359
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме в тенджера на котлона сметаната, като прибавяме захарта и разбъркваме, докато се разтопи. Прибавяме и ванилията.

Разбиваме жълтъците, докато станат като крем.

Махаме сметаната и я охлаждаме.

Към охладената сметана прибавяме през цедка внимателно жълтъците, като непрекъснато бъркаме.

Разпределяме сместа в купички.

Слагаме купичките в тава, в която наливаме вода до 1/3 от височината на формите.

Печем крем Брюлето на водна баня на 160 градуса в предварително загрята фурна за 30 мин.

Форми за крем 6 бр.-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Форми за крем 6 бр.
5.49 лв.
4.23 лв.
Виж ››

От нас закачливите форми за крем, а вие сами изберете кой вкусен крем ще приготвите за десерт.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Виктория Бурова
Изглежда добре!
0
0
Галя
Галя
20.03.2017 13:26
Не липсва ли препечена (карамелизирана) захар отгоре?
14
0
Zhivko Marinov
Zhivko Marinov
27.09.2018 04:05
Това е крем брюле по габровски. Няма карамелелизирана захар.
8
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.04.2016 09:31
Обожавам всякакъв вид кремчета, но най-много карамел и брюле
9
4