Пълнени пилешки гърди

04/12/2015
"Когато искате да впечатлите важни гости или сте от хората, които се хранят с очите си - опитайте тази рецепта!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 278
  • Преглеждания за месеца359
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 1 кг
  • кисели краставички - 5 бр. нарязани на ленти
  • колбас - 200 г телешки, нарязан на едри парчета
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • масло - 100 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставичките се отцеждат от сока и се нарязват на ленти. Колбасът също се нарязва на парчета.

Пилешките гърди се срязват през средата и се отварят като джоб. Пълним с краставички и колбас, затварят се с клечки за зъби. Поръсваме със сол и черен пипер, а отгоре - с разтопено масло и червен пипер.

В тава, намазана обилно с олио, поставяме пълните пилешки гърди. Завиваме с алуминиево фолио и печем за 40-50 минути, като малко преди готовност фолиото се сваля и се запича още малко - до зачервяване.

Поднасяме със салата според сезона!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Биляна Владова
аз слагам гъби и кашкавал, стават супер
2
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
13.05.2016 20:51
и аз така-повече вкусове по-вкусно
0
0