Начин на приготвяне
Вкусно и наистина лесно за приготвяне ястие, идеално хапване за обяд, но и подходящо за вечеря с приятели в по-изискан вариант при сервиране.
Направете пилешкото вретено, като нарежете гърдите на половина по ширина, поставите между стреч фолио или пергаментова хартия, притиснете и разточите с точилка, докато пилешкото стане с дебелина около 1 и 1/2 см (вижте снимките). Подправете с морска сол и черен пипер.
Хубаво намажете с олио или зехтин.
Поръсете пармезан, нарязана на ситно чили чушка (като сте премахнали семената и жилките), каперси и две резенчета кашкавал скаморца върху всяко филе.
Навийте пилешките руладини с плънката и закрепете с клечки за зъби.
Оваляйте в брашно крехките пълнени пилешки гърди.
Загрейте олио в тиган с една бучка масло до кипене. Добавете пилешките гърди и запържете до златиста коричка от всички страни за 5 минути.
Добавете бялото виното и оставете да се задушава с месото за около 10 минути.
Добавете брашното и куркумата, разтворени в млякото, и поставете капак върху ястието. Гответе за 20 минути.
В купа смесете и разбъркайте жълтъците със сока от лимона.
В края на готвенето добавете жълтъците, сока на половин лимон и марсала към соса за пилешкото.
Оставете да се овкуси за минутка, след което сервирайте ароматните филийки от пилешко филе със зеленчуци по ваш вкус. Аз избрах аспержи, вие изберете каквото ви допада.
Насладете се на тези невероятни пълнени пилешки гърди с ароматно фрикасе, приятен апетит!