Пица от тиквички

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39835335
04/12/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 777
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и настъргват. Посоляват се и се оставят да се изцедят. Измиват се и се изцеждат напълно.

Яйцата се разбиват с брашното и се смесват с тиквичките и накълцания копър. Сместа се изсипва в намазнена тава. Поръсва се със сирене, шарената сол. Пече се на 220 градуса, докато блатът стегне.

Доматът се нарязва на на кръгчета, а лукът - на ситно. Маслините може да се почистят от костилките, но не е проблем и ако се оставят така.

Запеченият блат се изважда и се слагат лука, домата, маслините и се поръсват подправките. Отново се запича за около 15 минути на 180 градуса.

Когато пицата е готова, се настъргва кашкавалът и се връща обратно, докато се разтопи/запече (въпрос на вкус).

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mitiata
Mitiata
02.09.2019 23:57
Студена е невероятно вкусна. Спазих рецептата и пропорциите, и се получи отличен резултат. Сложих и чушка, но не се усети много, но вкуса е неповторим. Успех на тези, които ще я направят и благодаря за рецептата!
0
0