Тиквен пай в купичка

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
493
2k
890
953
7
05/12/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 085
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тиква - 4 - 5 средно големи парчета сварена
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • захар - 200 г
  • канела - 1 - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр. (предварително разбито)
  • бисквити - 6 - 7 чаени (за предпочитане с орехи)
  • масло - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се намачква тиквата и се добавя захарта, след което сметаната, разбърква се, за да стане на каша и се прибавят предварително разбитото яйце и канелата. Всичко се разбърква.

В отделен съд се слагат натрошените бисквити и се смесват с маслото. Бисквитите се разпределят на дъното в няколко купички и се притискат с пръст, за да станат като блат.

Тиквената смес се изсипва в купичките и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато стане златиста коричка.

Торба за шприц 30 см-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Торба за шприц 30 см
8.66 лв.
6.67 лв.
Виж ››

Торба за шприц, която винаги ще бъде на линия, когато трябва да приготвите торта или сладкиш за важен повод. Изработена е от текстил, почиства се лесно и побира голямо количество смес за желаната декорация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Минко Андонов
Неочаквано вкусно!
0
0
Рая Андонова
Рая Андонова
04.01.2016 12:48
Лесен начин за натрошаване на бисквитите: завиват се в салфетка и след това се трошат с момощта на дръжката на голям нож.
По-лесно става с по 2-3 наведнъж, а не всички заедно.
0
0
Рая Андонова
Рая Андонова
04.01.2016 12:24
По желание, след като изстине, може да се поръси с пудра захар.
0
0