Тиквен пай в купичка

05/12/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиква - 4 - 5 средно големи парчета сварена
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • захар - 200 г
  • канела - 1 - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр. (предварително разбито)
  • бисквити - 6 - 7 чаени (за предпочитане с орехи)
  • масло - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се намачква тиквата и се добавя захарта, след което сметаната, разбърква се, за да стане на каша и се прибавят предварително разбитото яйце и канелата. Всичко се разбърква.

В отделен съд се слагат натрошените бисквити и се смесват с маслото. Бисквитите се разпределят на дъното в няколко купички и се притискат с пръст, за да станат като блат.

Тиквената смес се изсипва в купичките и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато стане златиста коричка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Минко Андонов
Неочаквано вкусно!
0
0
Рая Андонова
Рая Андонова
04.01.2016 12:48
Лесен начин за натрошаване на бисквитите: завиват се в салфетка и след това се трошат с момощта на дръжката на голям нож.
По-лесно става с по 2-3 наведнъж, а не всички заедно.
0
0
Рая Андонова
Рая Андонова
04.01.2016 12:24
По желание, след като изстине, може да се поръси с пудра захар.
0
0