Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Тиквен пай в купичка

Тиквен пай в купичка

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Тиквен пай в купичка
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • тиква - 4 - 5 средно големи парчета сварена
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • захар - 200 г
  • канела - 1 - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр. (предварително разбито)
  • бисквити - 6 - 7 чаени (за предпочитане с орехи)
  • масло - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се намачква тиквата и се добавя захарта, след което сметаната, разбърква се, за да стане на каша и се прибавят предварително разбитото яйце и канелата. Всичко се разбърква.

В отделен съд се слагат натрошените бисквити и се смесват с маслото. Бисквитите се разпределят на дъното в няколко купички и се притискат с пръст, за да станат като блат.

Тиквената смес се изсипва в купичките и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато стане златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Минко Андонов
Минко Андонов
Неочаквано вкусно!
02.02.2016 21:13
Рая Андонова
Рая Андонова
Лесен начин за натрошаване на бисквитите: завиват се в салфетка и след това се трошат с момощта на дръжката на голям нож.
По-лесно става с по 2-3 наведнъж, а не всички заедно.
04.01.2016 12:48
Рая Андонова
Рая Андонова
По желание, след като изстине, може да се поръси с пудра захар.
04.01.2016 12:24