Пандишпанен Кекс

СветланаСветланаНовак11
09/01/2018
"Пухкав двуцветен кекс за нула време"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110 665
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата164
  • Коментирана19 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта с миксер на пяна. Към сместа прибавяме ванилията, след това брашното лъжица по лъжица, като бъркаме бавно, за да не спадне сместа. За предпочитане е да се бърка с тел.

В купичка изсипваме малко от сместа и прибавяме какаото, разбъркваме добре. В намазнена добре кексова форма изсипваме от жълтата смес, след това от какаовата и накрая останалата жълта смес.

Печем в предварително загрята фурна на 150 градуса около 35-40 минути, като не отваряме фурната първите няколко минути, за да не спадне.

Като се зачерви кекса от горе слагаме фолио за да не изгори.

Проверява се с клечка за зъби дали е готов.

Рейтинг

5 9
4 5
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (19)

Изпрати
Потребител#235835
За пръв път готвя пандишпан. Разбих много добре яйцата и довърших на най-ниска скорост с миксера. Без набухватели сместа стана повече от двойна.
Благодаря за препоръките да не променям рецептата!
0
0
гост и слаб готвач
гост и слаб готвач
10.08.2013 16:42
Правя този кекс повече от 15 години.Винаги е перфектен.Важно е да имаш миксер, защото с тел на ръка едва ли ще стане.
3
2
Веселка Колева
Веселка Колева
09.08.2013 11:07
Не се ли слага бакпулвер? На всички други рецепти се слага или сода, или бакпулвер, но тук такива липсват. Ще пробвам, пък ще видим!
19
1