Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пилешки кюфтенца от бяло месо

Пилешки кюфтенца от бяло месо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пилешки кюфтенца от бяло месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Вкусотия за приятели, която заслужава да получи поне 5000 лайка"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 100 г, гърди
  • белтъци - 6 бр.
  • лук - ¼ глава
  • бульон - 1 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • нишесте - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на много дребни парченца.

Разбиваме 3 белтъка с малко олио и сол и смесваме с пилешкото месо.

Другите 3 белтъка разбиваме на гъста пяна отделно и прибавяме към сместа с месото. Разбъркваме всичко.

В тенджера слагаме да заврят 4 к.ч. вода и с лъжица пускаме в нея от пилешката паста.

Щом топчетата се сварят ги изваждаме с решетеста лъжица и ги слагаме в съд със студена вода.

Нагорещяваме в уок тиган 3 с.л. олио и в него изпържваме нарязаните на ситно лук и джиджифил, доливаме бульона, посоляваме на вкус и слагаме щипка захар.

Щом бульонът заври, пускаме в него пилешките топчета и оставяме да врат няколко минути.

Преди да снемем ястието от огъня, добавяме нишестето размито с малко вода и разбъркваме за кратко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: