Начин на приготвяне
Разтваряме в купичка маята с малко топло мляко и сипваме солта и захарта.
Посипваме с малко брашно, разбъркваме и оставяме да се надигне.
Пресяваме брашното и прибавяме шупналата мая, останалото мляко и омекналото масло.
Замесваме меко тесто и го разстиламе на пласт с дебелина половин сантиметър.
Измиваме, почистваме и нарязваме магданоза, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Запържваме го за кратко с малко масло на слаб огън и оставяме съда да постои похлупен за 15 минути.
След това изсипваме магданоза върху тестото, завиваме на руло, нарязваме на филийки и ги намазваме с разбит жълтък.
Слагаме кифличките в тавичка, намазана с мазнина, и печем, докато поруменеят.
Още топли ги намазваме с масло и поръсваме с наситнен свеж магданоз.