Кифлички с магданоз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Кифлички с магданоз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
35

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • сол - ½ ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакетче, суха или 50 г прясна
  • масло - 200 г
  • магданоз - 2 връзки
  • жълтъци - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме в купичка маята с малко топло мляко и сипваме солта и захарта.

Посипваме с малко брашно, разбъркваме и оставяме да се надигне.

Пресяваме брашното и прибавяме шупналата мая, останалото мляко и омекналото масло.

Замесваме меко тесто и го разстиламе на пласт с дебелина половин сантиметър.

Измиваме, почистваме и нарязваме магданоза, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Запържваме го за кратко с малко масло на слаб огън и оставяме съда да постои похлупен за 15 минути.

След това изсипваме магданоза върху тестото, завиваме на руло, нарязваме на филийки и ги намазваме с разбит жълтък.

Слагаме кифличките в тавичка, намазана с мазнина, и печем, докато поруменеят.

Още топли ги намазваме с масло и поръсваме с наситнен свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: