Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул по ориенталски

Зелен фасул по ориенталски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Зелен фасул по ориенталски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • домати - 5 бр.
  • зелен фасул - 1 кг
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • вода - 2 ч.ч.
  • магданоз - ½ връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и попарваме зеления фасул.

Почистваме и нарязваме лука и го запържваме в олиото, добавяме брашното и след 1 минута - червения пипер и обелените и нарязани домати.

Пържим 5-6 минути, доливаме водата и сипваме зеления фасул.

Посоляваме и варим около час.

Сервираме ястието поръсено с нарязан магданоз и счукан чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: