Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул по турски

Зелен фасул по турски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Зелен фасул по турски
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
20/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Насладете се и вие на този зелен фасул по турски, за да не съжалявате след това"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг пресен
  • чесън - 3 бр. скилидки /за парата/ и 5 бр. скилидки
  • магданоз - 2 връзки
  • олио - 100 мл
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сумак - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се измива много добре и се почиства от връхчетата.

Нарязва се на средни парчета.

Поставя се в тенджера с дупки за пара, като тенджерата се поставя върху тенджера, пълна с 2 л вода и нарязани на едро 3 бр. скилидки чесън.

Фасулът се задушава за 1 час под капак.

След като фасулът се задуши, се изсипва върху гевгир, за да се отцеди.

Магданозът се измива много добре и се почиства от дръжките.

Нарязва се на едро и се поставя в Уок тиган.

Залива се с олиото и се задушава за 3 мин на силен огън, след което се прибавя отцеденият зелен фасул.

Разбърква се много добре и се запържва за 5 мин при продължително бъркане, след което се отстранява от котлона, като се посолява.

Скилидките чесън 5 бр. се почистват и нарязват на ситно и се разбъркват с фасула.

Маслото се разтопява на средна температура, след което се прибавя червеният пипер и сумакът.

Разбърква се много добре за 1 мин и се сваля от котлона зеленият фасул на тиган.

Сместа се изсипва върху зеления фасул.

Зеленият фасул по турски се разбърква много добре и се оставя да изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здрасти
21.06.2021 11:34