Начин на приготвяне
Фасулът се измива много добре и се почиства от връхчетата.
Нарязва се на средни парчета.
Поставя се в тенджера с дупки за пара, като тенджерата се поставя върху тенджера, пълна с 2 л вода и нарязани на едро 3 бр. скилидки чесън.
Фасулът се задушава за 1 час под капак.
След като фасулът се задуши, се изсипва върху гевгир, за да се отцеди.
Магданозът се измива много добре и се почиства от дръжките.
Нарязва се на едро и се поставя в Уок тиган.
Залива се с олиото и се задушава за 3 мин на силен огън, след което се прибавя отцеденият зелен фасул.
Разбърква се много добре и се запържва за 5 мин при продължително бъркане, след което се отстранява от котлона, като се посолява.
Скилидките чесън 5 бр. се почистват и нарязват на ситно и се разбъркват с фасула.
Маслото се разтопява на средна температура, след което се прибавя червеният пипер и сумакът.
Разбърква се много добре за 1 мин и се сваля от котлона зеленият фасул на тиган.
Сместа се изсипва върху зеления фасул.
Зеленият фасул по турски се разбърква много добре и се оставя да изстине.
Коментари