Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Вкусни кифлички с мармалад

Вкусни кифлички с мармалад

02/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Колкото и често да ги публикуваме, тези кифлички си остават тотален хит. Най-любимите, най-готвените и най-харесваните кифлички в Готвач.бг"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 2 пакетчета (20 г)
  • олио - 150 мл
  • захар - 6 - 8 с.л.
  • ванилия - 1 бр (2 г)
  • мармалад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопля се прясното мляко. Към него се добавят: маята, 3-4 с.л. захар, 3-4 с.л. брашно. Сместа се оставя на страна за около 10 минути, за да се надигне.

Брашното, яйцата(без единия жълтък), олиото, ванилията и 3-4 с.л. захар се смесват с вече надигналата се смес.

Тестото се замесва и се оставя да втаса за 30-35 минути. След като втаса се премесва и се разделя на 4 равни топки. Топките се оставят на масата върху олио, за да се поотпуснат малко.

Разточват се и се режат на триъгълничета (с дебелина около 1 см). Добавя се мармалад (по възможност по гъст) и се навиват.

Отделеният жълтък се разбива с малко олио и се намазват кифличките с мармалад. Поръсват се с захар и се оставят малко да се надигнат.

Кифличките с мармалад се пекат първо на 200° и постепенно на 250° до готовност - на моята фурна отнема 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
5158
483
344
224
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#327677
Потребител#327677
Много са вкусни! Чудесна рецепта!
27.05.2023 10:31
Анонимен
Анонимен
Уникално меки и вкусни! За пръв път си позволявам да пиша коментар под рецепта?но тази наистина заслужава!
18.01.2022 20:41
Димитър
Димитър
За първи път ги правих. Кифлите станаха великолепни. Имам обаче промяна в рецептата. Месих с олио по плота. Не много, но слагах за да не залепва по дъската. Печенето е 10 минути на 200 градуса. Като за втората тава дори след малко намалих на 180. Днес цял ден ще ядем кифли :) Разделих тестото на 4 топки, а всяка топка, на 4 триъгълника. Кифлите станаха доста големи. Също така доразточих триъгълниците до около см дебелина. защото тестото се свива и надебелява. Иска се обаче доста месене. След втасване тестото стана като памук. Премесих отново всяка топка преди да нарежа триъгълниците. (по препоръка на жена ми :) )
Благодаря за рецептата!
22.11.2020 12:37
5
1
Соня
Соня
Много са вкусни!Аз, в една част от тестото сложих топено сирене, в друга - кашкавал и се харесаха много :)
30.06.2016 12:18
7
5
К К
К К
Аз също правя със същата рецепта! Браво!
17.05.2016 21:02
6
2
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Вкусна неделна закуска
15.05.2016 00:01
7
8
Албена Асенова
Албена Асенова
Много сполучлива рецепта.Аз често правя кофлички по подобна рецепта.
14.05.2016 23:44
1
3
Иси
Иси
Винаги когато ще правя кифлички ги правя по тая рецепта,просто се получават много вкусни и много пухкави. Само,че аз не слагам мармалад,а ги правя с шоколад и локум. Страхотна рецепта БЛАГОДАРЯ... :-)
14.05.2016 22:39
6
4
Pressy
Pressy
Изпробвах ги още днес. Не се сдържах като станаха готови да си сипя едно кафенце с кифличка ммм...
25.03.2016 23:18
4
3
Yana G.
Yana G.
Любимите ми кифлички от детството :)
06.02.2016 14:12
5
Потребител#165457
Потребител#165457
Невероятни !
03.02.2016 19:35
3
креми
креми
много хубава рецепта,станаха страхотни кифличките.
31.01.2016 20:06
12
1
Sss
Sss
Нужно ли е да се слагат яйцата, защото при купените май няма
11.01.2016 17:02
4
3
Mishka
Mishka
strahotni sa mnogo puxkavi i meki.
03.01.2016 15:40
1
1
zlatka
zlatka
Mnogo ca xybavi
14.05.2015 22:47
3
Мария
Мария
Благодаря ти Ивелина! Направих ги станаха много вкусни, всички много ги харесаха .Благодаря отново !
31.03.2015 09:39
3
Мартин Стронг
Мартин Стронг
Ако искаш да станат като купешките не слагай яйца
01.02.2015 17:33
5
4
мария
мария
Изглеждат вкусни
31.12.2014 16:57
4
Димитър
Димитър
Много интересна рецепта. Но не отговори на моите очаквания. Вкуса повече се доближава до някакво изделие направено от готово тесто закупено от магазина. Търся рецепта, за истинските кифли с мармалад, които се продаваха преди 30г. Може би нещо като козуначено тесто с мармалад?
Иначе кифлите ми станаха перфектни според приятели, ама ако ги бях напълнил с плънка от сирене - според мен щяха да са по добри.
Шипковия мармалад си го правя сам, по магазините няма такъв истински.
Свърши се, така че следващ опит ще е след една година.
28.12.2014 00:23
8
9
3
Покажи всички подкоментари
Ицо
Ицо
Стават идеални и то доста количество, уникални
07.12.2014 17:23
5
3