Начин на приготвяне
За корите:
Замесваме тесто от яйцето, киселото мляко, брашното, солта и маята.
Разделяме го на 3 части, намазваме ги с разтопеното масло и оставяме да престои 30 минути.
За плънката:
Разбиваме яйцата, смесваме ги с натрошеното сирене, олиото и останалото масло.
Взимаме една топка и я разточваме на кора с дебелина 5 мм.
Намазваме я с плънката, нареждаме късметчетата и навиваме кората на руло. Нарязваме на парчета, дълги 3 см.
В тавичка, намазана с мазнина, нареждаме парчетата с разреза нагоре. Другите две кори приготвяме по същия начин.
Оставяме витата баница да втаса – 30 минути, намазваме с разбито яйце, поръсваме със сусам и печем баницата в умерена фурна на 180 градуса до готовност.