Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с точени кори и късмети

Вита баница с точени кори и късмети

редакция:
Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"Супер вита баничка, която е сред любимите ни Опитайте и ще се убедите, че е от най-вкусните!"

Необходими Продукти

  • За корите
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • мая - 1/2 пакетче, суха
  • брашно - 500 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • За плънката
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • яйца - 1 бр., за намазване
  • сусам - 1 с.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За корите:

Замесваме тесто от яйцето, киселото мляко, брашното, солта и маята.

Разделяме го на 3 части, намазваме ги с разтопеното масло и оставяме да престои 30 минути.

За плънката:

Разбиваме яйцата, смесваме ги с натрошеното сирене, олиото и останалото масло.

Взимаме една топка и я разточваме на кора с дебелина 5 мм.

Намазваме я с плънката, нареждаме късметчетата и навиваме кората на руло. Нарязваме на парчета, дълги 3 см.

В тавичка, намазана с мазнина, нареждаме парчетата с разреза нагоре. Другите две кори приготвяме по същия начин.

Оставяме витата баница да втаса – 30 минути, намазваме с разбито яйце, поръсваме със сусам и печем баницата в умерена фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: