Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Домашна вегетарианска паеля

Домашна вегетарианска паеля

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна вегетарианска паеля1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Предлагаме Ви тази пъстра, ароматна и богата вегетарианска паеля! Гарантираме Ви, че ще се влюбите в нея !"

Необходими Продукти

  • ориз - 400 г, кръгъл
  • вода - 1 л
  • броколи - 1 глава
  • карфиол - ¼ глава
  • моркови - 2 бр.
  • зелен фасул - 150 г
  • грах - 200 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 4 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
  • универсална подправка - 2 с.л.
  • шафран - 1 щипка
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган с част от зехтина задушаваме почистения лук и чесън.

Прибавяме нарязана чушка и нарязания и отцеден патладжан.

Сипваме ориза при задушените зеленчуци и пържим 3 минути.

Кипваме водата в тенджера и прибавяме универсална подправка и шафран.

Наливаме ароматизираната вода при ориза и добавяме нарязаните моркови, посоляваме и задушаваме на тих огън 15 минути.

Отделно сваряваме в подсолена вода броколито и карфиола, накъсани на розички, зеления фасул, нарязан на парчета с дължина 5 см. Отцеждаме и прибавяме при ориза.

Накрая добавяме почистените от кожа и семки и нарязани на кубчета домати.

Варим до сваряване на ориза.

Когато остане без течност, поливаме с останалия зехтин и сервираме топло ястието с резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Жалко,че не е сезонът на карфиола.
12.05.2016 10:50