Сладкиш с мармалад

02/02/2018
"Двойно изпечен сладкиш с мармалад, към който ще се пристрастите "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо161 447
  • Преглеждания за месеца10230
  • Преглеждания за седмицата85
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта с миксер на пяна. Към сместа прибавяме ванилията, бакпулвера, олиото, киселото мляко с хлебната сода и накрая постепенно и брашното, като продължаваме да бъркаме.

В намазнена тава изсипваме половината смес. Запичаме я много малко - до леко зачервяване. След това намазваме вече готовият блат с конфитюр и изсипваме отгоре останалата смес.

Печем на 200°-220°. Готовият сладкиш поръсваме с пудра захар.

Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка
5.00 лв.
3.85 лв.
Виж ››

Силиконовата шпатула е мултифункционално кухненско пособие. Може да я използвате за декорация на сладкиши, за замесване на тесто, за разбъркване на продукти. Винаги ще влезе в употреба, стига да я имате под ръка.

Рейтинг

5 14
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Атанасова
Прекрасен сладкиш! Направих го с конфитюр от био ябълки. Всички мои гости се впечатлиха и похвалиха автора на рецептата!
0
0
Карина Жекова
Рецептата е добра - получи се вкусен и пухкав сладкиш! Трудност срещнах единствено при разнасянето на сместа, тъй като се получи по- гъста от очакваното и си послужих с шпатула за разнасяне и заглаждане.
2
0
Мирослава
Мирослава
29.03.2013 00:57
Страхотен десерт!Бърз и лесен!След като изпекох първия пласт-освен мармалада,аз добавих счукани орехи,сушен плод от кайсия и стафиди!Стана много вкусен!
6
0