Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз с булгур и арпа

Ориз с булгур и арпа

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Ориз с булгур и арпа
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
15/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • булгур - 2 ч.ч.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • арпа - 1 шепа
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • пюре от чушки - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • масло - 250 г
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза много добре под течаща вода и го отцеждаме.

Запържваме го за кратко заедно с арпата в половината от маслото, посоляваме с 1 ч.л. сол и го заливаме с 2 ч.ч. вода.

Покриваме съда с капак и намаляваме силата на котлона на средна степен. След като ориза попие водата намаляваме огъня на най-слаба степен и оставяме да се задушава за още 20 минути.

В отделен съд слагаме 2 ч.ч. вода да заврат и в тях слагаме останалото масло с двата вида пюре да заври. Прибавяме 1 ч.л. сол и сока на лимона и изсипваме булгура. Разбъркваме добре, захлупваме и варим на тих огън за 20 минути.

Оставяме булгура да изстине за 10 минути и го разбъркваме заедно с ориза и арпата.

Сервираме топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Goranka Taleva
Goranka Taleva
Заслужава си,сполучлива е
07.05.2019 15:36