Начин на приготвяне
Измиваме ориза много добре под течаща вода и го отцеждаме.
Запържваме го за кратко заедно с арпата в половината от маслото, посоляваме с 1 ч.л. сол и го заливаме с 2 ч.ч. вода.
Покриваме съда с капак и намаляваме силата на котлона на средна степен. След като ориза попие водата намаляваме огъня на най-слаба степен и оставяме да се задушава за още 20 минути.
В отделен съд слагаме 2 ч.ч. вода да заврат и в тях слагаме останалото масло с двата вида пюре да заври. Прибавяме 1 ч.л. сол и сока на лимона и изсипваме булгура. Разбъркваме добре, захлупваме и варим на тих огън за 20 минути.
Оставяме булгура да изстине за 10 минути и го разбъркваме заедно с ориза и арпата.
Сервираме топъл.
Коментари