Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеле и люти чушки

Свинско с кисело зеле и люти чушки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Свинско с кисело зеле и люти чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг, по тлъсто
  • кисело зеле - 2 глави, средни
  • свинска мас - 100 г
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • люти чушки - 3 бр. сушени
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на парчета, а зелето отцеждаме и режем на дребно.

Нареждаме в тенджера ред кисело зеле, ред месо, като ръсим начупените сушени люти чушки и червен пипер.

Отгоре слагаме свинска мас и 2-3 цели зелеви листа.

Заливаме със зелевата чорба и малко топла вода.

Варим дълго на среден огън.

Когато зелето омекне може да се запече в глинен гювеч във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: