Турска баклава

11/12/2015
"Ако ще е баклава - да е турска - ето и нашата изпитана рецепта за нея "
Приготвяне120 мин.
Готвене180 мин.
Общо300 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 051
  • Преглеждания за месеца254
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кори - 500 г фини
  • масло - 300 г
  • орехи - 250 г
  • За сиропа
  • захар - 750 г
  • вода - 500 мл
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се нареждат една върху друга. Когато се наредят две трети от корите се слага плънката от орехи.

Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, квадрати или ромбове.

Залива се равномерно с кипяща мазнина и се пече до зачервяване.

Опечена и изстинала, баклавата се залива с хладък сироп, който е врял около 10 мин.

Към сиропа се слага киселина - лимон или лимонтузу на вкус, за да не се озахари баклавата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар