Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни зелеви сарми с гъби

Постни зелеви сарми с гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Постни зелеви сарми с гъби4 / 4
12/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • зеле - 1 зелка
  • ориз - 100 - 150 грама
  • гъби - 200 грама мариновани
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се настъргва и се запържва в малко олио на дъното на тенджера.

След това се добавя измитият ориз и се налива вода докато добре се покрие всичко, а и малко повече. Като набъбне малко оризът, се слагат подправките. Мъничко по-късно или веднага след това и гъбите.

Всичко се разбърква и се оставя да се вари докато оризът е почти сварен.

Когато сместа е готова, котлонът се изключва. Правят се сармички и се нареждат в тава.

Налива се вода докато се покрият и се поставя отгоре им чиния, с дъното нагоре. Когато водата се свари, постните сарми се оставят на съвсем слаб огън да се досварят. Готови са, когато оризът е напълно сварен и листата са поомекнали.

По желание зелевите сармички може да се сложат в тава във фурната да се запекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Рая Андонова
Рая Андонова
"Правят се сармички и се нареждат в тава." Не знам къде ми е бил умът, трябва да е "тенджера", а не "тава". Но и в тава във фурната също става, но тогава без чиния отгоре им.
19.02.2016 20:17