Гъста Червена Леща

15/12/2015
Мартина Тракова
отМартина ТраковаПомощник Готвач138180301
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 171
  • Преглеждания за месеца347
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на кубчета с големината на лещата.

Слагат се в тава на котлона и се задушават до омекване. Прибавяме и лещата за минута-две и добавяме вода.

След като заври водата, прибавяме подправките. Готвим на умерен огън и след като е станала готова лещата, прибавяме и доматеното пюре.

Оставяме да поври 5 мин и махаме от котлона.

Поръсваме с магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Наталиа Петрова
Другия път ще опитам без брашно
0
0
Наталиа Петрова
Само че аз я сгъстявам с 4 с.л. брашно размито в малко вода.
0
0
Мартина Тракова
Защо ти е брашно?Оставяй я гъста,тя сама опъва водата.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв