Гъста Червена Леща

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
138
580
244
396
1
15/12/2015
"Червена леща, с която ще се нахраним добре, тъй като е по-гъста и прилича повече на манджичка, отколкото на супа"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 320
  • Преглеждания за месеца934
  • Преглеждания за седмицата148
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на кубчета с големината на лещата.

Слагат се в тава на котлона и се задушават до омекване. Прибавяме и лещата за минута-две и добавяме вода.

След като заври водата, прибавяме подправките. Готвим на умерен огън и след като е станала готова лещата, прибавяме и доматеното пюре.

Оставяме да поври 5 мин и махаме от котлона.

Поръсваме с магданоз.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
3.54 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Наталиа Петрова
Другия път ще опитам без брашно
0
0
Наталиа Петрова
Само че аз я сгъстявам с 4 с.л. брашно размито в малко вода.
0
0
Мартина Тракова
Защо ти е брашно?Оставяй я гъста,тя сама опъва водата.
1
0