Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани свински пържоли на фурна

Мариновани свински пържоли на фурна

ГеоргиГеорги
Новак
12216
Мариновани свински пържоли на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Знаете ли тайната на неустоимите пържоли? Ето я тук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг без кост
  • лук - 3 глави
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. за свинско месо
  • олио - 250 мл или по - малко
  • соев сос
  • вода - 1 ч.ч.
  • прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една водна чаша слагате солта, червения и черен пипер, подправката за свинското месо и олиото. Разбърквате добре.

Нарязвате главите лук на шайби.

Нарежете свинското месо на пържоли, дебели около 3 сантиметра. След което ги начукайте и от двете страни с чук за месо, ако нямате с дъното на бирена бутилка на дървена дъска.

Поставете ги в предпочитан от вас съд - тава или тенджера и поставете лука. Залейте ги с маринатата, добавете прясно мляко да покрие пържолите.

Разбъркайте с ръце всичко много добре, за да просмучат в месото подправките, след което, ако са в тава, ги завийте с фолио, ако са в тенджера - само поставете капака. Оставете ги да престоят 24 часа.

На другия ден ги приготвяте за печене по следния начин. В тава нареждате само пържолите и маринатата без лука. Лукът не се изхвърля. Поръсвате всяка пържола със соев сос и от двете страни. След което се завиват с алуминиево фолио.

Слагат се да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса. Пекат се 1 час, след което се премахва фолиото и се добавя лукът. И пак във фурната докато се запекат по ваша преценка.

Опитвате ги ако са се опекли по ваша преценка ги сервирате с лук или без лук и част от соса и със салата пак по ваша преценка.

Маринованите свински пържоли на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: