Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай с тиквички и сирена

Пай с тиквички и сирена

Пай с тиквички и сирена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Леко и вкусно ястие за тези от вас, които са на диета"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 4 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • праз - 1 праз лук
  • тиквички - 1 голяма
  • сирене - 120 г меко (Дунавия)
  • кашкавал - 150 г настърган
  • мащерка
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • маслини - 10 без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио в тиган се задушава нарязаният праз лук, добавя се и нарязаната тиквичка на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер, мащерка и сваляме от котлона.

В тавичка, намазана с олио, се нареждат корите за баница, като краищата се оставят да висят.

Сипваме в полученото гнездо плънката с тиквички и праз. Отгоре се поръсва с натрошено меко сирене и нарязани маслини. Краищата се завиват към средата.

Отгоре се поръсва настърган кашкавал.

Печем в загрята фурна 180 градуса 20 минути до зачервяване на кашкавала.

Изважда се и обръщаме в чиния. Ако дъното не е добре запечено, се връща в тавата и се запича само отгоре още 3-5 минути.

Изважда се леко да се охлади и се нарязва.

Много хрупкаво и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: