Зелеви сарми със стафиди

09/12/2015
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 781
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме олиото и 1 с.л. мас в съд на котлона, запържваме ситно нарязания лук и настъргания морков. Прибавя се нарязаното на малки парченца пилешко месо и запържваме за кратко.

Добавете ориза, разбъркайте и овкусете със сол, къри, черен пипер, червен пипер, чубрица. Налива се чаша и половина вода и се оставя на тих огън, докато оризът поеме водата. Сваляме от котлона и разбъркваме със стафидите, за празничен привкус.

Зелевите листа се почистват от големите жили. Върху всеки лист се поставя 1 с.л. плънка и навиваме на рулце. На дъното на глинен съд се нарязва останалото кисело зеле.

Отгоре се нареждат сармите, поръсваме с олио, тук-там - свинска мас и червен пипер. Сипваме 2 ч.ч. гореща вода. Затваряме с капака и поставяме съда в студена фурна на най-долното ниво.

Печем на умерена фурна 180 градуса около 2 часа до готовност. Сервираме с люта чушка и чаша червено вино.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ДА ВИ Е ВКУСНО !

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар