Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми със стафиди

Зелеви сарми със стафиди

Зелеви сарми със стафиди5 / 5
09/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
25
"Настроението е коледно, а сармичките по-вкусни от всякога, особено щом са приготвени със стафиди"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 глава
  • ориз - 300 г
  • мас - 2 с.л. свинска
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • къри
  • чубрица
  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • стафиди - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме олиото и 1 с.л. мас в съд на котлона, запържваме ситно нарязания лук и настъргания морков. Прибавя се нарязаното на малки парченца пилешко месо и запържваме за кратко.

Добавете ориза, разбъркайте и овкусете със сол, къри, черен пипер, червен пипер, чубрица. Налива се чаша и половина вода и се оставя на тих огън, докато оризът поеме водата. Сваляме от котлона и разбъркваме със стафидите, за празничен привкус.

Зелевите листа се почистват от големите жили. Върху всеки лист се поставя 1 с.л. плънка и навиваме на рулце. На дъното на глинен съд се нарязва останалото кисело зеле.

Отгоре се нареждат сармите, поръсваме с олио, тук-там - свинска мас и червен пипер. Сипваме 2 ч.ч. гореща вода. Затваряме с капака и поставяме съда в студена фурна на най-долното ниво.

Печем на умерена фурна 180 градуса около 2 часа до готовност. Сервираме с люта чушка и чаша червено вино.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ДА ВИ Е ВКУСНО !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: