Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Гнезда»Запечени спагети със сос Болонезе

Запечени спагети със сос Болонезе

Запечени спагети със сос Болонезе
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Знаем, че сте опитвали спагети със сос Болонезе и преди, но опитвали ли сте ги запечени във фурната?"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет (500 г)
  • кайма - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 500 мл
  • лук - 2 глави
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • босилек - 1 - 2 клончета
  • кашкавал - 150 г
  • свинско месо - 200 г пушени флейки
  • масло - 125 г
  • сирене - 100 г пушено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите по указания на пакета начин. Отцедете ги.

Нарежете обеления лук ситно и го запържете в мазнината. Добавете почистения и нарязан морков. Разбъркайте.

Прибавете каймата и червения пипер. Овкусете със сол.

След като се запържи каймата, налейте доматения сок. Разбъркайте добре и гответе, докато соса остане на мазнина.

Свалете от котлона и добавете ситно нарязания босилек.

Загрейте фурната и тавичка за мъфини. Намажете всяко гнездо с масло. Напълнете всяко гнездо със спагети, разбъркани с настърган кашкавал.

Сложете по парченце от пушените флейки, парченце пушено сирене и запечете във фурната.

В подходяща чиния за сервиране сложете от соса и наредете отгоре спагетените гнезда.

Гарнирайте с листенца от босилек.

Запечените спагети със сос Болонезе са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Станаха хубави и без запичане!
04.04.2024 21:11