Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пататник»Родопски пататник със сирене и кашкавал

Родопски пататник със сирене и кашкавал

Родопски пататник със сирене и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Много вкусен специалитет от родопската кухня"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • олио - 5 с.л.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 200 г
  • лук - 1 глава
  • кори за баница - 5 бр.
  • сол
  • кашкавал - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете обелените лук и картофи и прибавете яйцата към сместа. Добавете натрошеното сирене, прясното мляко, олиото и сол на вкус.

Намажете обилно с мазнина подходяща тава. Сложете трите кори за баница. Разстелете равномерно от готовата плънка.

Отгоре сложете другите две кори. Изпечете пататника в умерена фурна.

Преди да извадите готовия пататник, поръсете с настърган кашкавал. Изпечете до златисто.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

liliya
liliya
interesno ste probvam
07.07.2017 09:20
1
1
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Интересна рецепта, Вили. Аз го правя по друг начин! Имам рецепта тук. Не слагам кори. Ще опитам и твоята рецепта.
16.09.2016 11:39
9
3
Потребител#176753
Потребител#176753
Ммм.. ето какво ще правя утре за закуска! Гласувам с 5!
16.09.2016 11:16
5
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Родопския пататник има много варианти, даже според мен всяко семейство има свой собствен:) Рецептата е страхотна.
14.05.2016 20:09
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Чувала съм и съм гледала по телевизията как го правят, но сега ще опитам и този
14.05.2016 18:33
4
2