Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване. Добавят се разтопеното масло, сокът от един портокал, като отделите 3 с. л. от него за глазурата. Накрая добавете брашното с бакпулвера и разбъркайте много добре. От готовия блат за торта се изрязват звездички с подходяща формичка за сладки.
Във форма за кекс, постлана с хартия за печене, сипваме 1/3 от кексовата смес. Отгоре нареждаме звездичките, които трябва да са плътно една до друга и се заливат с останалата смес.
Кексът се пече в загрята на 170 градуса фурна за около 35-40 мин до суха клечка. Извадете кексът и щом се охлади, го поставяме в чиния.
Украсете получения кекс с разтопен шоколад и глазура от разбита пудра захар с портокалов сок. Поръсваме с настъргана портокалова кора.
Нарязва се на парчета и се поднася така, че да се вижда звездичката. Това е един много вкусен кекс, който носи аромата на Коледа! Да ви е сладко!
Коментари