Начин на приготвяне
Разтопете маслото заедно с меда и захарта. Охладете и прибавете яйцето.
Пресейте брашното, изсипете течните съставки, содата, джинджифила, канелата и ванилията.
Замесете тестото. Оставете го за около 20 мин., за да се стегне. Разделете на топки, разточете на тънък лист и изрежете фигурки с формички.
Наредете сладките в тава, застлана с домакинска хартия за печене.
Изпечете на 180 градуса/ сладките се изпичат бързо, затова внимавайте да не ги изгорите/.
Охладете коледните сладки и ги декорирайте с айсинг и захарните декорации.
Направете айсинга, като разбиете белтъка с пресятата пудра захар и добавите няколко капки лимон.
Работете бързо, защото глазурата изсъхва. За да я разредите, добавете отново няколко капки лимон!
Глазираните джиндифилови сладки са готови.