Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Глазирани великденски сладки

Глазирани великденски сладки

Глазирани великденски сладки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
20/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
30
"Смело се развихрете и тези вкусни великденски сладки украсете"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 125 г
  • крема сирене - 125 г
  • брашно - 270 г
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 п.
  • цитрусови корички - 1ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • За глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • безвредни бои - за оветяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете омекотеното масло, прибавете крема сиренето, чукнете яйцето.Добавете ванилията и цитрусовите корички. Размесете.

Прибавете пудрата захар и пресятото брашно с бакпулвера. Омесете меко тесто.

Увийте тестото в найлоново фолио и го оставете в хладилник за около 2 часа.

Готовото тесто разточете и изрежете желаните от вас фигурки с помощта на формички за сладки.

Подредете готовите сладки в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до лек розов загар. Охладете сладките.

Разбийте белтъка с щипката сол на твърд сняг, след което добавете пудратата захар и продължете да разбивате до пълна еднородност.

Намажете повърхността на сладките с глазурата. При необходимост и желание, оцветете глазурата с безвредни бои. Опитайте тези глазирани великденски сладки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: