Начин на приготвяне
Брашното се пресява. Двата вида захар и медът се разтопяват в тенджера на котлон на среден огън.
Когато захарта се разтопи напълно, се добавят бакпулверът и подправките и се разбърква до усвояването им.
Сместа се охлажда 10-ина минути, като непрекъснато се разбърква. След като сместа е поизстинала, се добавят яйцата едно по едно, като след всяко се разбърква. Добавя се олиото и накрая пресятото брашно.
Замесва се меко тесто, което се слага в хладилника за няколко часа да се стегне.
Охладеното вече тесто се разточва върху набрашнен плот и се изрязват меденки във форми по желание.
Бисквитките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути или докато се зачервят приятно. Украсяват се по избор с захарен фондан, айсинг или шоколад.
Бисквитките с дъх на канела са готови.
Рецептата е адаптирана от sunshineskitchen.