Руло шрудел

Руло шрудел
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
23/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • брашно - 1 к.ч.
  • ванилия
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • плънка
  • ябълки - 4 настъргани
  • моркови - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • галета - 3 с.л.
  • орехи - 1 к.ч. накълцани
  • сладко от сини сливи - 4 с.л. и
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се с миксер яйцата със захарта, добавят се ванилията и брашното с бакпулвера. Разбърква се и се оставя да се приготви плънката.

Изцедете от сока настърганите ябълки и морков, добавете канелата и галета и разбъркайте добре.

Застелете тава с хартия за печене и разпределете плънката, като я заравните - трябва да е 1 см от стените на тавата.

Поръсете отгоре орехите и излейте пандишпана.

Сложете да се изпече в предварително загрята фурна 180-200 за около 15-18 минути - проверете готовността с клечка за зъби.

Готовия сладкиш обърнете на нов лист хартия и премахнете хартията отгоре. Намажете сладкото и завийте на руло.

След като се охлади, махнете хартията, поръсете с пудрата захар и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: