Руло пънче

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
411
38
33
5
30/12/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 615
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта с миксер. Добавят се солта и бакпулверът. Пресяват се брашното с какаото и се добавят към сместа.

В правоъгълна тавичка се слага хартия за печене и се излива сместа. Слага се да се пече 10-12 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Когато блатът е готов, се обръща обратно на друг лист хартия за печене, който е поръсен с малко кристална захар. Още топъл, се завива на руло заедно с хартията.

Крем: Маслото се изважда да омекне. Шоколадът се разтапя на водна баня. Жълтъците се разбъркват с прясното мляко и се добавят при шоколада. Маслото и захарта се разбъркват заедно и също се добавят. Всичко се разбърква.

Когато кремът е готов и блатът е изстинал, се разтваря и се намазва отвътре с крем. С останалия крем се намазва отвън, но не трябва да се заглажда, а да наподобява кората на дърво.

Оставя се в хладилник да стегне. След като е готово, може да се поръси с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар