Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно със захарта с миксер. Добавят се солта и бакпулверът. Пресяват се брашното с какаото и се добавят към сместа.
В правоъгълна тавичка се слага хартия за печене и се излива сместа. Слага се да се пече 10-12 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Когато блатът е готов, се обръща обратно на друг лист хартия за печене, който е поръсен с малко кристална захар. Още топъл, се завива на руло заедно с хартията.
Крем: Маслото се изважда да омекне. Шоколадът се разтапя на водна баня. Жълтъците се разбъркват с прясното мляко и се добавят при шоколада. Маслото и захарта се разбъркват заедно и също се добавят. Всичко се разбърква.
Когато кремът е готов и блатът е изстинал, се разтваря и се намазва отвътре с крем. С останалия крем се намазва отвън, но не трябва да се заглажда, а да наподобява кората на дърво.
Оставя се в хладилник да стегне. След като е готово, може да се поръси с пудра захар.