Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Мезе за от осолена свинска осмянка

Мезе за от осолена свинска осмянка

Мезе за от осолена свинска осмянка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Най-вкусното мезенце"

Необходими Продукти

  • свинско месо - осмянка (месо от гърдите и корема)
  • сол
  • морска сол
  • зелев сок
  • подправки - за свинско месо
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета. Осолете го със сол от всички страни и го оставете така 7 дни.

След това го осолете за още 7 дни с морска сол. Изтупайте месото от солта е го накиснете за 24 часа във вода, като я сменяте 4-5 пъти.

Сложете в съд зелев сок и го загрейте до кипване.

Сложете месото за около 10 мин. Извадете и овкусете мезето с подправките /по ваше желание/.

Мезето за Васильовден е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: