Начин на приготвяне
По по-мазната част на осмянката леко се правят с нож ромбоидни недълбоки прорези. Посолява се леко, поръсва се с черен пипер, червен пипер, чубрица и розмарин и се потупва енергично, за да се полепят подправките.
Намазва се с една супена лъжица олио и свинското се навива на стегнато руло. Завързва се с канап за кулинарни цели.
След това рулото се обтрива отново със всички подправки: сол, черен и червен пипер, чубрица, щипка розмарин. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника за поне два часа.
Прехвърля се в намаслена тавичка. Изсипва се около него по 1 кафена чаша вода, бира и бяло вино. Пускат се в течността и дафиновите листа.
Отгоре върху тавичката се слага двоен лист алуминиево фолио и се поставя в студена фурна за 45 минути първоначално на 200 градуса, след което температурата се намалява на 160 градуса - пече се 1.5 часа.
След това фолиото се маха и свинското руло се връща във фурната, за да се зачерви месото.
Рулото от свинска осмянка се нарязва на порции и се гарнира с гъбен или бешамелов сос.
Добър апетит!