Руло от свинска осмянка

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Руло от свинска осмянка
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Най-вкусната част от прасето винаги е била осмянката, а в на руло във фурната е просто неописуемо вкусна"

Необходими Продукти

  • свинска осмянка - 1.2 кг (най - крехкото свинско месо около ребрата)
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • розмарин - 2 щипки
  • дафинови листа - 2 бр.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • бира - 1 к.ч.
  • вода - 1 к.ч.
  • соев сос - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

По по-мазната част на осмянката леко се правят с нож ромбоидни недълбоки прорези. Посолява се леко, поръсва се с черен пипер, червен пипер, чубрица и розмарин и се потупва енергично, за да се полепят подправките.

Намазва се с една супена лъжица олио и свинското се навива на стегнато руло. Завързва се с канап за кулинарни цели.

След това рулото се обтрива отново със всички подправки: сол, черен и червен пипер, чубрица, щипка розмарин. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника за поне два часа.

Прехвърля се в намаслена тавичка. Изсипва се около него по 1 кафена чаша вода, бира и бяло вино. Пускат се в течността и дафиновите листа.

Отгоре върху тавичката се слага двоен лист алуминиево фолио и се поставя в студена фурна за 45 минути първоначално на 200 градуса, след което температурата се намалява на 160 градуса - пече се 1.5 часа.

След това фолиото се маха и свинското руло се връща във фурната, за да се зачерви месото.

Рулото от свинска осмянка се нарязва на порции и се гарнира с гъбен или бешамелов сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: