Осмянка с картофи на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Осмянка с картофи на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"С осмянка, защото това е най-вкусното месце на света"

Необходими Продукти

  • осмянка - 500 г свинска
  • картофи - 600 г пресни
  • горчица - 2 с.л. мека
  • мед - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • пипер - 1 ч.л. сладък червен
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на тънки парченца.

Обелете и нарежете пресните картофи на резенчета.

Мариновайте месото в горчицата, меда, зехтина, сол и черен пипер на вкус и оставете за около 40 мин.

Сипете нарязаните картофи на дъното на тава. Сипете малко зехтин и вода. Подправете с куркумата, червения пипер, чесъна на прах и сол на вкус.

Запечете във фурна на 200 градуса за около 20 мин. След изтичане на времето, извадете тавата и отгоре подредете парченцата свинско месо.

Върнете във фурната и печете свинското още 25 мин.

Осмянката с картофи на фурна е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: