Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тесто»Класическо виенско тесто

Класическо виенско тесто

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Класическо виенско тесто3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Нека заедно с вас направим първите стъпки в сладкарството, като ви покажем точната рецепта за това основно тесто"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • масло - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - 80 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 1 бр. жълтък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Класическото виенско тесто се приготвя, като брашното се изсипе на гладка повърхност и в средата му се направи кладенче.

След това се добавя солта и разбитото яйце. Маслото, което предварително трябва да е добре охладено, се нарязва на тънки парченца и се добавя в кладенчето.

Добавя се ванилията и пудрата захар и всичко се разбърква добре с ръце, за да омекне маслото и за да се получи хомогенна смес.

Тестото се меси и след това се прави на топка, която се оставя за половин час в хладилника. От класическото виенско тесто се правят различни видове бисквити и сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: